Годините минуваат, а тагата за заминувањето на нашата мега ѕвезда, македонската поп икона Тоше Проески меѓу ангелите, не стивнува. И денес неговиот гроб го посетуваат стотици, па и илјадници млади луѓе, како и неговиот музеј, спомен куќата во родното Крушево.

Неговиот лик и дело вечно ќе го паметиме, неговиот вечен дом и спомен куќата секогаш можете да ги посетите…!Погледнете како изгледа домот на Тоше, оној во кој тој се беше родил, порасна, живееше, ги направи првите ѕвездени чекори, од кој за последен пат замина… во вечноста.

За оние што не знаат, ова е галерија со фотографии од домот на Тоше Проески во Крушево!

Фото:Булевар