По кратко и тешко боледување почина Сузана Вељаноска, сопруга на екс претседателот на Собранието, Трајко Вељановски.

Зад себе остави две полнолетни деца и сопруг.

Погребот ќе се одржи деновиве на гробиштата во Ѓорче Петров.