Тажна слика: Скопје кое исчезнува!

Скопје секој ден се повеќе исчезнува. Колку повеќе згради, толку повеќе бездомници. 

Ако направите обиколница низ скопските населби, на секој агол ќе забележите една тажна слика. Слика која боли... Празни, запуштени и напуштени куќи. Од нив се гледа како некогаш во истата имало многу топлина, многу убави моменти, а денеска е оставена на забот на времето. 

Понекогаш не се потребни зборови, туку доволно е само да гледаш и се да ти стане јасно. 

Инстаграм профилот iglenica1 е задолжен за одблиску да го покаже градот, Скопје кое изчезнува. 

 

 

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Игленица (@iglenica1) on

 

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Игленица (@iglenica1) on

 

 

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Игленица (@iglenica1) on

 

 

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Игленица (@iglenica1) on

 

 

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Игленица (@iglenica1) on

 

 

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Игленица (@iglenica1) on

 

 

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Игленица (@iglenica1) on

 

 

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Игленица (@iglenica1) on

 

 

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Игленица (@iglenica1) on