Тазе тулумби, шприцер, бурек...се сеќавата ли на ова место на Бит-пазар?

Најубавите симит погача, бурек, толумби... можеа да се купат токму на оваа место на Бит пазар.

-Се сеќавам пред работа ќе застанев да си купам бурек, се ширеше прекрсана миризба на тазе испржени толумби, вели чичко Борис.

 -Од слаткарата Пеливан во спомен ќе ми остане шприцерот и баклавата која секој пат ја нарачував кога и да дојдам на Бит-пазар, раскажува Атанас.

new nike air max 2019