Таравари ја изгуби битката за партијата, Села е впишан за нов претседател на Алијанса

Крилото на Зијадин Села објави дека Судот донел одлука со која тој се впишува за легитимен претседател на Алијанса за албанците. Со ваквата одлука на Судот, Села се враќа на челната позиција во партијата.

„Судот одлучи за нашето барање да се регистира Зијадин Села за претседател на Алијанса за Албанците. За ваквата одлука сите страни беа известени и сега официјален претседател на АА е Зијадин Села“ се вели во соопштението на Алијанса за ТВ21