Студ, снег, магла... хороскопски знаци кои не ја поднесуваат зимата

 

За некои хороскопски знаци зимата не претставува никаков проблем. Еве на пример раковите едвај чекаат да дојде зима за да можат постојано да бидат дома без грижа на совеста. И така никаде не им се излегува и со задоволство би седеле дома да се излежуваат пред телевизор, завиткани во топло ќебенце со чаша чај во рацете.

Истото важи и за рибите. Без премногу напорќе ја поминат зимската хибернација. Понекогаш би го поминаче целиот ден во кревет за да не се соочат со реалноста на надворешниот свет, а за време на ладните месеци имаат изговор за тоа.

Јарец

Иако зимата би требало да биде нивна сезона, првата работа која припадниците на овој знак не ја сакаат е непредвидливоста на временските прилики во екот на зимските месеци. Насекаде околку нив магла, еднаш има снег и ладен северен ветар, наредно па некој јуѓен ветер што носи дожд. И како сега практичниот Јарец да испланира однапред кога не знае какво ќе биде времето?

Јарците сакаат да имаат контрола над се и сакаат да знаат што ги очекува во блиска иднина, а зимата на некој начин им ја одзема таа контрола. Не обожаваат ладно, но се премногу горди да го признаат тоа тресејќи се под десет слоја облека.

Лав

Лавовите некако и ќе го пребродат ладното време. Впрочем, зимата секогаш е добар момент малку да ја обноват гардеробата и да се „фрцкаат“ под слоевите облека. Она што навистина им смета е што поголем број од нивните пријатели се затвориле дома, а тие толку многу сакаат некаде да излезат. Им недостигаат излегувањата, дружењата, онаа летна спонтаност кога за две минути се договара попладневно кафе кое најчесто завшува со коктел и одење во диско.