Стефковски: Издвоивме 6.312.336 денари за реализација на програмата за Заштита на животна средина

Градоначалникот на Општина Гази Баба, Бобан Стефковски повтори дека програмата за Заштитата на животната средина ќе биде на врвот на неговите приоритети.

- Доколку се направи компарација на реализацијата на програмата за Заштита на животната средина од 2018 до 2022 година ќе се види дека во 2022 година се реализирани проекти со финансиски средства, како сите претходни години заедно, напиша Стефковски.

Преку оваа програма се реализираа следните мерки:

- Субвенциите за граѓаните за набавка на електрични тротинети;

- Субвенции за граѓаните за набавка на велосипеди;

- Субвенции за граѓаните за вградување на уреди за течен нафтен гас во возилата;

- Субвенции за печки на пелети и инвертер клима уреди и многу други проекти.