Старец паднат на улица – само еден човек застана и го спаси

Старец во Скопје паднал на улица и според кажувањето на оние кои ги виделе никој не застанал да му помогне. По некое време лежење на тротоар маж со автомобил застал да провери што е со човекот. Му помогнал да стане и го однел дома, пишува Досие.мк.

Уште една потврда колку сме хумани и сочувствителни кога некој друг е во опасност.