Среде Охрид се колат животни за Курбан Бајрам, полицијата само набљудува

Денес на Фејсбук беа постирани фотографии од прослава на празникот Курбан Бајрам во Охрид, на кои се гледа како се колат јагниња, а воедно никој од присутните не носи маски, ниту ги почитува мерките за заштита од КОВИД-19.

Дел од сведоците на овој чин прашуваат дали можеби ова е новитет во туристичката понуда на Охрид.