Србија регистрираше над 15.000 нови зарази со коронавирус

Вкупно 35 лица во Србија починале за 24 часа, како последица на коронавирусот. 

Тестирани се речиси 31.000 граѓани, од кои 15.045, односно речиси половина од тестираните, се позитивни на коронавиурс. 

Поради ковид-19, на респиратори се 119 пациенти.