Спасовски: Можно е целосно укинување на јавниот превоз

Утре на седница на Кризниот штаб ќе биде разгледана можноста за целосно укинување на јавниот превоз. Ова попладнево го најави Претседателот на Владата, Оливер Спасовски. 

Спасовски не исклучува и дополнителни рестриктивни мерки зависно од тоа какви ќе бидат проценките за развојот на настаните и колку граѓаните ќе бидат дисциплинирани во применувањето на досега донесените.

Тој апелира до сите да ги почитуваат воведените мерки и да останат дома, со цел да се запре ширењето на коронавирусот.