Соопштение на ВМРО-ДПМНЕ за висината на јавниот долг

Со СДСМ јавниот долг одамна го надмина нивото од 5 милијарди евра.

Економијата не генерира раст. Со Заев и СДСМ трошиме кредити со високи камати.

Власта поради својата неспособност да менаџира со економијата предизвика буџетска дупка која до крајот на годината ќе биде и до 1 милијарда евра.

Со СДСМ јавниот долг одамна го надмина нивото од 5 милијарди евра од БДП.

Македонија се движи кон амбис, поради Зоран Заев и неговите непромислени политики.

СДСМ не прави ништо за економијата да генерира раст.

Наместо на развој на економија СДСМ се насочи на криминал, корупција и рекет.

Со СДСМ Македонија нема развој. Тоа се гледа и од нивото на реализирани капитални инвестиции, кои се движат околу 60%, од првично планираното, скоро секоја година во изминативе 3 години.

Со СДСМ Македонија тоне.

Центар за комуникации на ВМРО-ДПМНЕ