Снегот ќе ја урне полската болница

“Снегот ги изненади надлежните” – веќе чуена фраза, ама барем да го тргневте од полскава болница, паднат и е кровот, луѓе не можат да шетаат внатре…напишаа граѓани на социјалните мрежи споделувајќи фотографии од состојбата. 

Мобилната болница има капацитет од 130 кревети и сите потребни услови за вршење на здравствена  дејност.