Снегот и чистиот воздух привлекуваат - националниот парк Пелистер преполн со посетители

Сончевото време, чистиот воздух и одлично подготвените скијачки патеки беа доволен мотив, изминатиот викенд националниот парк Пелистер да биде преполн со посетители. 

Гости од Битола, од цела Македонија, како и од соседна Албанија имаа можност да уживаат во зимските спортови и во убавините на Пелистер.

 

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Goran (@goranmk) on

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Goran (@goranmk) on

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by skimacedonia.mk (@skimacedonia.mk) on

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 13 ONETHREE (@13_onethree_13) on

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Danica Tuntevska Vujovic (@danica.tuntevska) on

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by babambitola.mk (@babambitola.mk) on

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Vladimir Jordanoski (@xx_vjordanoskii_xx) on