Смирете ги мислите, претераното размислување не води до среќа

Луѓето често ќе кажат дека не можат да го исклучат мозокот и да се ослободат од лошите мисли. Некои пак ќе речат дека секогаш работите се комплицираат и дека тие се големи баксузи.

Треба да знаеме дека ние сме тие што го контролираат својот ум, а не треба да биде обратно.

Ова се неколку мисли кои ќе ви помогнат да го смирите умот.

Не можете да контролирате сè. Ценете, не манипулирајте.

Можете да имате влијание на светот околу вас, но никогаш ништо не можете да контролирате.

Претераното размислување не води до среќа.

Не можете сами да ја измислите среќата, таа треба да постои во вас.

Нашиот ум е дом на сите наши мисли. Да го направиме добро место за нив.

Непродуктивните мисли се како затворски решетки за умот, не трошете енергија на затворање на својот потенцијал.

Грижата е како седење во клацкалка, ве држи зафатени, но е ве носи никаде.

Вашите мисли можат да станат најголеми проблеми во вашиот живот.

Претераното размислување ја намалува енергијата. Тоа создава страв, несигурност, апатија, но и депресија.

Ако не живееме свесно, создаваме проблеми таму кадешто ги нема.