Слушајте го своето тело: Секоја емоција остава белег на нашето здравје

Ако не го слушате своето незадоволство, телото ќе ви возврати со главоболка.

Ако не обрнувате внимание на својот без, телото ќе ви возврати со гастритис.

Ако не го забележувате својот страв, телото ќе ви возврати со осип.

Ако не научите да кажете не, телото ќе ви возврати со проблеми со стомакот.

Ако не знаете како да се справите со својата страст, телото ќе ви создаде инфекции.

Ако не ги слушате својата креативност и инспирација, телото ви  носи вишок килограми.

Ако не го слушате своето тело, тоа ќе ви донесе болест.