Слика на ЈСП: Секојдневни скандали, револтирани и претепани патници

ЈСП од минатата година и се уште го тресат секојдневно скандали. Контролори физички напаѓаат патници.

Секојдневното чекање со часови автобус, поради недостаток на автобуси. Вчера еден од патниците се пожали дека 40 минути на „Рекорд“ има чекано 23, која важи од една од најфренквентна и постојана линија која ја има на секои 15-тина минути.

Согласно инвентарната листа моментално во ЈСП Скопје се евидентирани 380 автобуси.

· Јутонг – 221 автобуси (функционални 191 автобус)

· Лаз – 79 автобуси (функционални 66 автобуси)

· Санос/Ман – 80 автобуси (функционални 23 автобуси)

cheap nike free run 5.0