Следниот петок е неработен ден

Министерството за труд и социјална политика соопштува дека согласно со Законот за празниците на Република Македонија, Денот на народното востание, е неработен ден за сите граѓани на  Република Северна Македонија.

Министерството за труд и социјална политика на граѓаните им го честита Денот на народното востание, се вели во денешното соопштение.