Скопје во светскиот врв по загаденост, пред нас само Кабул и Калкута

Само неколку дена откако температурутите паднаа, Скопје се качи при самиот врв на најзагадените градови во Светот. Само Кабул и Калкута се денеска пред главниот град на Светската листа на загадени градови (World AQI Ranking).

Страната за мерење на загаденоста во светот утрово го рангира Скопје на самиот врв, трето место на листата најзагадени градови.