Скопје во првите 5 најзагадени градови во светот

Скопје повторно се гуши во екстремно загаден воздух и надвор едвај се дише.

Според сајтот „World Air Quality Index" Скопје во топ 5 најзагадени градови на планетата.

Скопје прво беше на третата позиција според загаденоста на воздухот, па потоа на петтата.