Скопје избира градоначалник, излезноста најниска во Сарај до 13 часот

Град Скопје и скопските општини Центар, Карпош и Шуто Оризари денеска избираат градоначалник. 

Според податоците на ДИК, излезноста е следна:

Аеродром 26,6%
Арачиново 26,36%
Бутел 22,30%
Гази Баба 23,57%
Ѓорче Петров 25,63%
Карпош 29,54%
Кисела Вода 27,03%
Сарај 10,47%
Центар 28,19%
Чаир 19,85%
Шуто Оризари 15,72%

Во Зелениково излезеноста е 33,27%, а во Студеничани 21,35%.

Во сите скопски општини се гласа за градоначалник на Град Скопје. Општата излезност во цела земја е околу 24%.