Скопје е ...бакнеж на клупа покрај кеј

Некогашното Скопје беше и останува симбол на љубовта, радоста и солидарноста! Денес се помалку од овие вредности, но се повеќе спомени!

Спомени и носталгија за старото Скопје, а него старите скопјани го опишуваат преку следнице реченици;

Скопје е ....

-бакнеж на клупа покрај кејот на Вардар

-кога ја чекаш на Рекорд

-кога навиваш за Вардар или Работнички

-кога јадеш сендвич од кај „Чичко Стоилко“

-кога одиш на Први Мај на излет на Треска или во Сарај.

-кога идеш на благо во „Апче“

-кога идеш на ќебапи во „Дестан“

-кога идеш на викенд на Водно или Матка

-кога идеш на турски чај и баклава во Турска чаршија

-кога идеш на скара кај Жабарот

-кога се сеќаваш нахуманоста на Мајка Тереза

-кога знаеш каде почива Гоце Делчев

-кафе на улица Македонија

-поглед од Кале