Скопје доби паркинг само за жени (фото)

Во катната гаража кај „Народната и универзитетска библиотека Климент Охридски“, на првиот кат е направен паркинг на кој своите возила можат да ги паркираат само припадничките на понежниот пол, пишува Вистина.

Овој паркинг простор е поразличен од останатите, од едноставна причина што е наменет само за жени. Линиите за паркирање се пошироки, а и пристапот е поедноставен. Се разбира, услов е мажите да имаат џентлменски пристап!