Скопје денес: Неколку населби без струја, а една улица без вода

Регионалниот центар за управување со кризи на Скопје, по добиеното известување со ЕВН Македонија и ЈП Водовод и канализација информира дека без струjа ќе останат неколку скопску населби, а без вода една улица во Скопје. 

Поради технички зафати во дистрибутивната електро мрежа, денес без електрична енергија ќе останат следните корисници: 

од 08:00 до 15:00 часот, корисниците од ул. 1515  во нас. Пинтија.  (Oпштина Кисела Вода)

од 09:00 до 13:00 часот, корисниците од  дел од  улиците: Ефтим Спространов и Димитар Мирачиев. (Oпштина Кисела Вода)

од 09:00 до 14:00 часот, корисниците од  ул. Бриселска.  (Oпштина Карпош)

Поради технички зафати во водоводната мрежа, (изведување на приклучок),  на ул. Козле бр.3/33,  од 09:00 часот до завршување на интервенцијата, прекинато водоснабдување ќе имаат корисниците од ул. Козле - крак бр. 3. (Општина Карпош).