Некои луѓе мислат дека имаат право да навлегуваат во туѓата приватност и да коментираат и осудуваат туѓи постапки, а притоа не ни знаат каков живот живее таа личност, ниту пак знаат зошто таа го прави тоа што го прави.

Јас сум една од мајките кои водат сметка за себе.Од околу постојан слушам критики,кометари.Ова се моите одговори за сите душебрижници:

„Каква е таа мајка што оди на кафе со другарките?

Мајка. Жена. Личност. Обична смртничка. Човек.

Каква е таа мајка што вежба?

Мајка која знае дека мора да биде среќна и задоволна, за и семејството да и биде среќно и задоволно.

Каква е таа мајка што оди во СПА?

Мајка која знае дека убавината и среќата доаѓаат одвнатре, а тоа одвнатре се движи кога сме задоволни и однадвор.

Каква е таа мајка што повремено прави нешто за себе, си купува нешто за себе?

Мајка која знае дека не е здраво да се биде роб.

Каква е таа мајка што оди на фризер или прави нокти?

Мајчинството не е ропство, мајчинството е најубавата работа на светот, која е платена со чиста љубов. Како што имаме пауза при секоја работа, така заслужуваме и при мајчинството: да наполниме батерии, средиме нокти, да ги скратиме расцветаните краеви од косата и за заблескаме од среќа и задоволство.

Каква е таа мајка која понекогаш оди и во кафана?

Понекогаш направи нешто за себе, само за себе. Нека биде тоа и најобична ситница, но таа ситница ќе те потсети дека си жива и дека и ти заслужуваш време за себе.

Каква е таа мајка која понекогаш сака одмор од мајчинството?

Заблескај првенствено за себе, па тогаш ќе блескаш и за децата и сопругот.

Каква е таа мајка која може да издржи повеќе од една минута без своето чедо?

Затоа што кога мама е среќна, среќно е и целото семејство!