Во Секторот за внатрешни работи-Скопје, пријавено е дека во Ургентниот Центар 36- годишна скопјанка го донела своето осум годишно дете со наводно објаснување дека детето било злоставувано од неговиот татко.

Од страна на полициски службеници извршени се разговори, врз детето е извршен лекарски преглед и констатирано е дека нема повреди.

Се преземаат мерки за целосно расчистување на случајот.