Скопјани се гушат: Мерните станици утринава регистрираат високо загадување

Мерните станици утринава повторно покажуваат големо загадување на воздухот во Скопје, но и во Гостивар.

Најзагадено е во Центар со 147 ПМ 10 честички, кај Ректорат 115 ПМ 10 честички и Лисиче 103 ПМ 10 честички.

Во Гостивар мерните станици покажуваат 105 ПМ 10 честички.