Скопјанец револтиран: Во „Железничар“ пациентите ќе ги лечат далеку послаби доктори - за најдобрите нема место!

Кој се вработува во нашата држава и кој има предност? Оној кој има знаење, просек или оној кој има поголеми врски? 

Другари, сакам покрај тоа што веќе правно ја потегнавме целата ситуација да ја објавам и на ФБ за да ја видите реалноста во здравството наше и да видите каков кадар се пропушта а каков се прима во доба кога короната убива секојдневно, вака својата голгото започнува да ја раскажува Бодан на својот Фејсбук профил, која ние ја пренесуваме во целост. 

Имено на 27.10 се поднесени документи за вработување во здравствена установа Железничар. Сопругата без партија позади себе самоуверена во сопствениот квалитет и резултат се пријави на конкурсот за работа.По пријавувањето следуваше стручно тестирање и англиски јазик по кој е објавена конечна ранг листа на која има просек од факултет и поени од испиот.После објавувањето на ранг листата на која

Ана Спасовска Ѓорговска е ПРВА на список потпишан од трочлена комисија,двајца доктори и правник следува интервју со Маријана Даниќ за да ги запознае кандидатите.

По тоа интервју директорката @Marijana Danic денеска ја објавува конечната одлука каде се примени 2 општи докторки кои на ранг листата се ВТОРО И ШЕСТО МЕСТО.

Резултатите од испитот и од просекот кој е 9.48 се исфрлаат и се примаат лица со далеку послаб успех кои утре треба да ги лечат граѓаните.

АНА СПАСОВСКА КАДАР ЗАВРШЕН НА УНИВЕРЗИТЕТ КИРИЛ И МЕТОДИЈ ВО СКОПЈЕ СО ПРОСЕК 9.48 И ПРВА НА РАНГ ЛИСТА ЗА ВРАБОТУВАЊЕ Е ПОТИСНАТА ОД ЛИЦА КОИ СЕ СО ДАЛЕКУ ПОСЛАБ РЕЗУЛТАТ ПО ПРОСЕК И НА СТРУЧНОТО ТЕСТИРАЊЕ ЗА ВЛЕЗ НА РАБОТНОТО МЕСТО.

Другари,сакам покрај тоа што веќе правно ја потегнавме целата ситуација да ја објавам и на ФБ за да ја видите реалноста...

Posted by Бодан Ѓорговски on Wednesday, November 18, 2020