Младиот скопјанец Мартин на 7-ми месецов изведе неверојатен егзибиционен потег на Матка.

Одењето по јаже, што се смета за еден од најекстремните спортови во светот, го предизивика младиот скопјанец на овој потег.

Линијата која тој ја одел на јаже без заштитна опрема е во близина на црквата „Света Недела“ на Матка на висина од околу 30 метри.