Скопјнецот, Дарко Наумовски, е еден од првите скејтери, кој се сеќава на моментите поминати со своите другари пред поранешното седиште на централниот комитет на Комунистичката партија, а денес на Владата, и вели дека може да се напише цела книга.

Скејтерството е традиција која потекнува од крајот на 80-тите и почетокот на 90-тите години и значи слобода на урбаниот израз.

Во продолжение, ги споделуваме неговите фотографии од македонската скејт сцена во 80-тите и 90тите години:

Извор: Радиомоф