Сите предности, но и слабости на лицата со крвна група 0

Луѓето со крвна група 0 се посебни бидејќи можат да даваат крв на сите останати групи, но можат да примат крв само од својата крвна група.

Но тоа не е се’ што ги прави доста поинакви од преостанатите. Повеќе се склони на некои болести, но имаат и некои моќни карактеристики кои се моќни влијаат на популацијата.

Способност за водството, проактивност, голема количина на енергија и способност за секогаш да останат фокусирани. Исто така, овие луѓе знаат да бидат многу моќни и продуктивни.

Од друга страна, склони се на некои болести, како што се чир, дисфукција на штитната жлезда, ниско ниво на хормоните на штитната жлезда и недостиг на јод. Таа дисфукција можат да предизвика несакани последици, како што се прекумерна телесна тежина и задржување вода во организмот.

Кога сте под стрес, можете да се налутите, станувате хиперактивни и имплусивни, недостатокот на желба, нездравите навики и стресот ве прават подложни на штетни метаболни процеси, како што се отпорност на инсулин, забавени активности на жлездите и дебелина.

Исто така, лицата со крвна група 0 имаат поголемо ниво на желедучна кислелина од другите крвни групи поради што имаат чуствителен желудник, а склони се и на добивање чир во желудник.

Луѓето со крва група 0 треба да избегнуваат кофеин и алкохол. Кофеинот може да биде многу штетен, бидејќи содржи ниво на адреналин, кој и онака е висок кај луѓето со крвна група 0.

nike air max 1 sale