Сите битки во животот служат за да нè научат нешто - вклучувајќи ги и оние што ги губиме

 

„Без разлика што прави, секој на земјата секогаш игра главна улога во историјата на светот.“

„Дури и да значи разделба, осаменост и тага, љубовта сепак вреди секој денар од својата цена“.

„Чекањето боли. Заборавањето боли. Но, да не знаеш што да избереш е најтешкото страдање “.

„За да верувате во вашиот сопствен пат, не треба да докажувате дека туѓиот пат е погрешен“.

„Децата знаат како да го гледаат светот без горчина. Кога сака да знае дали некоја личност во негова близина е доверлива, воинот на светлината сака прво да види како детето гледа во него“.

„Јас имам свој начин, начин на потрага по љубовта и правам сè што е можно достоинствено да го поминам.

„Кога навистина сакате нешто, целиот Универзум прави заговар за да го добиете.“

„Љубовта се открива само преку љубовта“.

„Љубовта има свој глас и зборува сама за себе“.

„Оние кои сакаат да очекуваат нешто за возврат само губат време“.

„Оној што љуби мора да знае да се изгуби себеси и повторно да се пронајде себеси“.

„Срцето одлучува, а што и одлучи, без сомнение, вреди“.

„Среќата понекогаш е благослов - но главно морам да ја освојам“.

„Сè што ќе се случи еднаш никогаш не може да се повтори. Но, сè што ќе се случи двапати, сигурно ќе се случи и трет пат“.

„Само тој што е среќен може да шири среќа околу себе.“

„Стравот оди до точка каде што неизбежно започнува, по што губи секаква смисла. И сè што ни преостанува е надежта дека сме ја донеле вистинската одлука“.

„Смртта ги прави луѓето да се чувствуваат подобро за животот“.

„Среќен е човекот кој успева да живее во сегашноста.“

„Секој човек има точна идеја за тоа како треба да го живее својот живот“.

„Сите битки во животот служат за да нè научат нешто - вклучувајќи ги и оние што ги губиме. Кога ќе пораснете, ќе откриете дека често сте бранеле лага, сте се излажале или сте страдале од глупост. Ако сте добар воин, нема да се обвинувате себеси за тоа - но не дозволувајте вашите грешки да се повторат“.

„Човек треба да оди по љубов каде и да е, дури и кога тоа значи часови, денови, недели, разочарувања и таги“.

„Секогаш, како и во овој момент, има многу луѓе во светот кои веќе се откажале од животот. Не се лутат, не плачат, само чекаат да помине времето. Тие не ги прифатиле животните предизвици и животот повеќе не ги предизвикува“.

„Моментот кога ќе одиме да ја запознаеме љубовта, таа доаѓа за да се сретне со нас“.

„Таа се сака себеси затоа што се сака себеси. Нема причина за љубов“.

„Дали сум навистина осуден секогаш да одам вака далеку, но никогаш да не ја преминам границата?“

Пауло Коељо