Силна екплозија во првиот влез од зграда лоцирана на улицата „Анастас Митрев“ во Мичурин се слушнала вчера попладнето.

Како што информираат од полицијата, по експлозијата избувнал пожар на 12 електрични броила и на таблата со осигурувачи кој бил изгаснат од екипа од Бригада за противпожарна заштита пожарот е изгаснат.

Во пожарот и експлозијата како што велат од МВР, повредени лица нема.

Увид ќе се врши во текот на денешниот ден, по што ќе бидат познати повеќе детали.