Македонските ракометари во четврток го започнуваат настапот на СП во Франција. Во првиот меч, со почеток од 20:45 часот наш противник е селекцијата на Тунис.

Според обложувалниците, Македонија важи за благ фавоеир во судирот со африканската репрезентација. Коефициентот за победа на Македонија се движи околу 1.60, додека за триумф на Тунис речиси двојно повеќе, односно 3.10.