Можеби моментално сте задоволни и среќни, но треба да бидете свесни дека секое обновување на старата врска е проследено со овие 6 ситуации:

Не очекувајте дека пријателите автоматски ќе ве поддржат
Досега 100 пати виделе како се однесувал со вас и ви биле рамо за плачење кога се разделувавте. Затоа, не очекувајте дека ќе бидат пресреќни што сето тоа сте го заборавиле. Ако ви се пријатели, ќе бидат покрај вас, но не очекувајте да ве поддржат.

Сите ќе имаат мислење
Помалку позитивни, а повеќе негативни. Дури и ако никогаш не ви го кажат тоа гласно, знајте дека никогаш нема да застанат во одбрана на вашата врска.

Ќе имате многу прашања за одговарање
Што? Кога? Како се случи? Ова се само дел од прашањата кои околината ќе ви ги постави. Но, очекувајте истите тие прашања да бидат и тема на трач. Единствен лек е да се насмевнете, да кимнете со главата и да продолжите. Никому не мора да му давате објаснување ако не сакате.

Ќе ги одбиете мажите на кои сте им се допаѓале
Тоа што сте решиле да се смирите со бившиот, автоматски ги оттурнува од вас потенцијалните партнери на кои сте им се допаѓале. Измешаните сигнали од типот „немам расчистено со минатото# не се привлечни за никој.

Ќе се најдете во непријатни ситуации
Ќе има и ситуации кога ќе налетате на луѓето со кои лудувавте додека бевте одвоени од партнерот, па затоа внимавајте. Останете мирни, колку и да е стресна и непристојна ситуацијата.

Не очекувајте дека се променил
Времето може да се промени, но луѓето не баш. Можеби ќе бидете изненадени од ситните промени во првите неколку недели, за потоа да сфатите дека се е онака како што оставивте. Бидете сигурни дека сте подготвени да го прифатите тоа