Што се лови во Вардар?

Поранешните слики на кои се гледа како риболовци со своите трски уживаат во рекреативниот риболов последниве години се заменија со сосема поинаква сценографија. 
Наместо чиста вода и егзотични грумушки во кои се кријат патки, летаат инсекти а рибарите се релаксираат со случајните минувачи, сега купиштата пластика и островите од ѓубре и смет доминираат низ реката и по бреговите. 

Ова е слика и низ водотечението на реката низ центарот на градот. Никој не се грижи за хигиената ниту пак за подигање на јавната свест за колективното урбано живеење. 
Скопје, прости ни!