Што ни кажува говорот на телото: Три знаци дека некој е заљубен во вас

Раните фази на романтична врска содржат многу возбуда и енергија.

Photo by Anh Henry Nguyen on Unsplash

Учите нови работи за вашиот партнер, влегувате во нови рутини и ги откривате вашите чувства. Во одреден момент, можеби сте подготвени да ги кажете тие три магични зборови - но можеби сте нервозни што прво ќе ги изговорите од страв дека нема да ги слушнете за возврат. И

ако луѓето можат да ја изразат љубовта на различни начини, за среќа, можно е да се идентификуваат неколку клучни знаци, како говор на телото кои покажуваат дека некој е заљубен во вас (дури и ако сè уште не го кажал тоа). 

Близина

Дали се трудат да ви се доближат додека стојат?

Дали се блиску до мене додека седиме заедно?

Дали ставаат предмети, како пијалок или телефон, во вашиот физички простор?

Дали се наведнуваат кога зборуваат или го ставаат своето тело (вклучувајќи ги рацете и нозете) во близина на вашето физичко тело?

Ако одговоривте потврдно на овие прашања, тогаш веќе го знаете одговорот. Според експертите, кога одредена личност седи блиску до вас и се труди да ви се доближи, тоа е голем знак дека и се допаѓате. 

Допир

Веројатно почесто ги допирате луѓето кон кои имате чувства на наклонетост отколку оние за кои ништо не чувствувате - без разлика дали се бакнувате со партнерот, ја гушкате мајка ви или тапкате пријател по грбот или рамо.

За да процените дали некој е заљубен во вас, внимавајте на допирот, бидејќи тоа е клучен физички знак. „Дали тие се допираат до вас, или ја допираат вашата рака или рака кога зборувате? „Ако вашиот партнер сака вашиот физички допир, тоа е уште еден показател дека можеби е заљубен“.

Контакт со очи

Контактот со очи може да создаде толку интензивна физичка врска што истражувачите дури го користеле за да предизвикаат чувства на љубов. Значи, ако вашиот партнер гледа длабоко во вашите очи, тоа многу кажува за неговите желби и чувства.

Контактот со очи е интимен и ранлив чин и може да биде многу значаен.Длабокиот контакт со очите или задржувањето на погледот најмалку четири секунди, може да укажуваат на чувства на љубов. Бонус поени ако се насмевнат и во ваше присуство.