Шилегов се посрамоти на ТВ: Сарафов го убил Ѓорче Петров, иако е ликвидиран 14 год. пред него

- Перверзијата на вашето владеење, во лудилото, во општина Ѓорче Петров, општина наречена по еден од нашите најголеми револуционери, да ставите една улица која се вика „Борис Сарафов“, човекот што го убил Ѓорче Петров, вие му дадовте улица. Г-дине Трајановски, кои пораки ги пративте вие кон јавноста, истакна Шилегов во своето гостување во Само Вистина.

Инаку, Борис Сарафов е убиен во 1907 година од Тодор Паница, а Ѓорче Петров пак е убиен во 1921 година, така што Сарафов не бил во можност таа 1921 година да го застрела Ѓорче...