Шест болки кои се лекуваат со секс

Веќе болките не ви се изговор, туку причина да имате повеќе секс. Иако прва асоцијација за сексот е уживање, сепак стручњаците тврдат дека водењето љубов може да има ефект на таблета против болки.

6 типа на болки кои може да ги ублажите со неколку минути секс, наместо да пиете апче:

1. Затнат нос

Сексот е природен антихистаминик. Тој помага во борбата против астмата и пролетните алергии.

2. Болки во мускулите

Сексот е еден од најсигурните спортови. Водењето љубов со минути и часови го тонира телото, а и е позабавно од 20 препливувања на базен. Плус, не ви треба никаква опрема.

3. Дерматитис, акни, алергии

Ако водите љубов полека и нежно, ќе се ослободите од сите кожни проблеми. Потта која се испушта ги чисти порите и ја прави кожата посјајна.

4. Депресија

Сексот е одличен лек против депресијата затоа што отпушта ендорфин во крвта, што доведува до блага и позитивна еуфорија.

5. Стрес

Сексот е одличен за смирување и на мускулите и на нервите. Поделотворен е од било која таблета, а тоа ќе го откриете само ако пробате и споредите.

6. Заби

Бакнувањето ви ја одложува посетата на стоматолог. При бакнувањето се намалува количината на киселина која предизвикува кариес и со тоа ги спречувате наслагите на забите.