Shedir Flu 600 Lemon – придонесува за нормална функција на имуниот систем и ги штити клетките од оксидативниот стрес

Есента и почетокот на зимата е период на настинки, кашлици и грипови. Муколитици се производи кои се користат во случај на продуктивна кашлица,односно кашлица пратена со влажен секрет со цел да го олеснат искашлувањето. Ваквата кашлица најчесто е последица или дел од некоја респираторна инфекција, а за да се постигне целосно оздравување на болниот потребно е насобраниот секрет да се исфрли, односно искашла.

Shedir Flu 600 Lemon – допринесува за нормална функција на имуниот систем и ги штити клетките од оксидативниот стрес. Станува збор за еден од производите на компанијата Пантер Фарм - која е посветена на промовирање здравје, нудејќи широк спектар на високо квалитетни хранливи производи и производи за природна козметика достапни за секого. 

Каков тип на производ е Shedir®Flu 600 lemon?

Shedir®Flu 600 lemon е граничен производ кој што има балзамски, емолиентен и омекнувачки ефект врз орофарингеалната мукоза. Допринесува за нормална функција на имуниот систем и ги заштитува клетките од оксидативен стрес.

Состав: N-ацетил цистеин 600mg., витамин Ц 500mg., еукалиптус 50mg., фруктоза, сорбитол, сукралоза, силикон диоксид и регулатори на вкус. Без глутен.

Дозирање и употреба: Препорачана доза е 1 кесичка на ден. Содржината од кесичката се раствара во 100ml. вода. Не се препорачува за деца под 3 години.

Каде може да го најдам?

Производот може да се најде во сите подобро снабдени аптеки, насекаде во државата.

Увозник и дистрибутер на Shedir®Flu 600 lemon е Пантерфарм -  компанија која од 2007 година работи во областа на фармацијата. Нејзина основна дејност е увоз, дистрибуција и продажба на додатоци во исхрана, како и хигиенски и козметички производи.

Сите нејзини производи се на природна основа и се произведени согласно сите меѓународни стандарди за квалитет. Пантерфарм е посветена на промовирање здравје нудејќи широк спектар на високо квалитетни хранливи производи и производи за природна козметика достапни за секого.

Повеќе информации за останатите производи на Пантерфарм може да најдете на нејзината фејсбук или веб страна