Шампионите на Вардар се обединија во Сплит: Во искечување сме на Русите

Дел од шампионската екипа на Вардар веќе е во Сплит. Кристопанс, Чупиќ, Недановски, Дисингер, Карачиќ, Скубе, Поповски, како и Савовски и Стојановски, и дел од докторскиот тим уживаат во Хрватска, се чекаат руските ракометари за да почне шампионската забава.

Од Сплит, вардарци ќе заминат неколку дена на Бол на Брач, потоа на Хвар и на крај ќе го посетат Вис.