Сервисни информации: Делови од Скопје без струја, прекинато водоснабдување во Кисела Вода

Од ЕВН Македонија АД известуваат дека денеска без електрична енергија ќе останат:

-Од 09:00 до 15:00 часот, корисниците од селата Орман и Никиштани (општина Ѓорче Петров)

-Од 09:00 до 10:00 часот, корисниците од зграда на ул.Соле Стојчев бр.5, спроти Гранап (општина Карпош )

-Од 07:30 до 12:00 часот, корисниците од село Батинци (општина Студеничани ) и

-Од 08:00 до 15:00 часот, корисниците од ул.Македонија,зграда Вардар Техно Метал, Хотел Турист, ЈПДП, зграда на ВМРО и околината (општина Центар).

Од ЈП Водовод и Канализација известуваат дека поради изведување на водоводен приклучок ф-200мм на ул. „Иван Козаров“ 6, прекинато водоснабдување ќе имаат корисниците од следниве улици:

„Иван Козаров“, „Киро Крстевски“, „Боте Боцевски“, „Марко Цепенков“, „Вера Јоциќ“ и „Божидар Аџија“, додека останатиот дел од населбата (односно потегот во близина на наведените улици) ќе биде со намален притисок од 08:30 часот до завршување со работните активности.

Сите овие улици се во општина Кисела Вода.