Ако имаш храна во фрижидерот, облека на себе, кров на глава и место каде да спиеш – побогат си од 75% луѓе во светот. 

Ако имаш пари во паричникот и можеш да одвоиш толку да би можел да јадеш на некое место по своја желба, ти си во 8% најбогати луѓе на светот. 

Ако утрово си се пробудил со повеќе здравје отколку болест – поблагословен си од милион луѓе кои… нема да преживеат оваа седмица. 

Ако никогаш не си ja искусил опасноста во војна, осаменоста во затворот, агонијата на тортура или маките од гладување – ти си пред 500.000.000 луѓе на светот.

Ако родителите ти се уште живи и уште се во брак – ти си помеѓу многу ретките. 

Ако држиш крената глава, насмевка на лицето и вистински си благодарен на Бог – благословен си, бидејќи повеќето луѓе тоа не го можат. 

Ако си ја прочитал оваа порака – посреќен си од 2 милјарди луѓе на светот кои воопшто не знаат да читаат.. 

Заблагодарете се на прекрасниот Бог на даденото и ќе имате повеќе!