Владата ги усогласила ставовите со енергетската заедница околу европските стандарди, па евтината струја ќе биде вратена на истиот начин како што беше претходно.

Граѓаните ќе имаат можност да користат евтина тарифа по два часа секој ден и сабота како што тоа беше пред укинувањето на евтината тарифа.

Засега нема информации од кога би стартувала примената на евтината струја.