Се уредувааат зелените површини во пресрет на пролетта

Периодов екипи на ЈП „Паркови и зеленило“ активно работат на уредување на зеленилото во пресрет на пролетта.

Се врши кроење и кастрење на сувите гранки од дрвјата, кроење и обликување на грмушки, како и сезонско кроење на рози. Со овие активности опфатено е и отстранувањето на диво израснатото зеленило покрај патеките за движење низ јавното зеленило.
Истовремено, се работи на одржување на чистотата на јавните зелени површини низ градското зеленило со отстранување на смет и отпадоци, и собирање на лисја од тревниците.

Ова се дел од тековни активности за континуирано, редовно одржување на вегетацијата кои се адекватни за овој временски период од годината.

air max 90 essential sale