Се уредува просторот кај Соборниот храм „Св. Климент Охридски“

Во пресрет на утрешниот празник, екипите на ЈП „Улици и патишта“ деновиве работат на средување на просторот кај Соборниот храм „Св. Климент Охридски“.

Во рамките на овие активности, на околните сообраќајници и крстосници, како и на тротоарите во близина извршена е санација на оштетувањата на коловозите, обновена е хоризонталната сообраќајна сигнализација со ноќно бележење, поставени се нови заштитни столчиња, а санирани се и оштетените столпчиња.