Се топат во уста: Брзи чоколадни коцки

За пандишпан:

4 јајца

100g шеќер

3 големи лажици брашно

½ прашок за печиво

200g путер

150g чоколадо за готвење

Прелив:

100ml млеко

30ml рум

Крем:

½ l слатка павлака

500g чоколадо за готвење

50g путер

Подготовка:

Добро измешајте ги јајцата со шеќерот. Додадете го брашното и прашокот за печиво. Стопете го чоколадото заедно со путерот, па додадете го во смесата. Печете ја кората 30 минути на 180 степени.

Во меѓувреме загрејте ја слатката павлака и тргнете ја пред да зоврие. Додадете ги чоколадото и путерот. Мешајте додека не се растопат.

Откако ќе се испече пандишпанот прелијте го со мешавината од млеко и рум, па додајте го кремот.

Без да го сечете колачот оставете го да се олади во фрижидер.

Пред послужување може да декорирате со рендано чоколадо или овошје по желба.