Жерновски ќе биде дел од централната власт и ќе се повлече од кандидатурата за општина Центар, откри премиерот Зоран Заев во вечерашното гостување во емисијата Отворено.

-Денеска имавме средби и беше договорено Андреј Жерновски и неговата експертиза да станат дел од централната власт. СДСМ ќе си кандидира свој кандидат за општина Центар кој дополнително ќе биде избран и објавен, а Жерновски ќе ја повлече својата кандидатура за Центар, рече Заев.