Се чисти дел од депонијата кај Бардовци

- Започнуваме со чистење на депонијата долж реката Лепенец, во Бардовци. Тука со децении се одлагал отпад и се палеле огнови на отворено. Продолжуваме со интензивно затворање на овие диви депонии - информираше градоначалникот на Карпош, Стефан Богоев.