Се чистеше на повеќе локации низ Центар, надлежните со апел

Повеќе локации во Општина Центар исчистени, освежени и искосени, соопштија од локалната самоуправа. 

- Нашите хигиеничари чистеа на потегот околу Градскиот стадион и салата Работнички, искосени и расчистени се училишните дворови на ООУ „Киро Глигоров“ и ООУ ,,Кочо Рацин“, во Буњаковец со цистерни ги поминавме и освеживме маалските улици, соопштија од општина Центар и упатија апел. 

- Апелираме до граѓаните и до сите надлежни служби во Градот да се грижат за комуналната хигиена во летниот период за да го заштитиме нашето здравје во претстојните врели месеци, велат надлежните.